Четверг, 28.03.2024, 20:20
Районне методичне об’єднання вчителів фізики Пологівськог...
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Главная » 2017 » Февраль » 27 » Про Пологівську школу юного фізика
16:57
Про Пологівську школу юного фізика

Навчання як захоплення…

Про Пологівську школу юного фізика

 

На базі Пологівської гімназії «Основа» 24 лютого 2017 р. проведено чергове заняття для слухачів школи юного фізика. Працювали з нашими учнями перший заступник декана з навчальної роботи фізичного факультету Кулініч А.Г., заступник декана з наукової роботи Багрійчук О.С. доцент, кандидат фізико-математичних наук, викладач Андрєєв А.М.

Декілька слів про нашу Пологівську школу юного фізика.

Важливим компонентом у підвищенні якості освіти є співпраця з вищими навчальними закладами.

Згідно із спільною угодою між відділом освіти, молоді та спорту Пологівської райдержадміністрації, Пологівською гімназією «Основа» та Запорізьким національним університетом на базі гімназії п’ятий рік працює Пологівська школа юного фізика.

Основною метою Школи юного фізика є підвищення якості освіти учнівської молоді, формування інтересу до природничих наук та фізики зокрема. З деканатом фізичного факультету Запорізького національного університету узгоджуються плани проведення семінарів, практичних занять та лабораторних робіт. Організовується підвіз слухачів школи юного фізика до Запорізького національного університету для виконання лабораторних робіт у лабораторіях фізичного факультету університету. До роботи школи юного фізика залучено 75 учнів 9 – 11 класів навчальних закладів району, а саме: Пологівської гімназії «Основа», Пологівського колегіуму № 1, Пологівської СРШ І-ІІІ ст. № 2, Пологівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 4, Пологівського НВК, Кінськороздорівського НВК, Басаньської ЗОШ І-ІІІ ст., Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ст., Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст., Шевченківської ЗОШ І-ІІІ ст.

Поряд з організацією та проведенням навчальних занять, з ініціативи декана нашим учням пропонувались екскурсії до музеїв, на підприємства. Так, наші юні фізики ознайомились з історією створення, продукцією заводу МоторСІЧ, відвідали музей заводу та музей ретро-автомобілів «Фаетон», гідроелектростанцію «ДніпроГЕС».

У 2016 році, окрім вивчення фізики, учні отримали можливість додатково вивчати предмети, а саме: математику, інформатику та астрономію в рамках Пологівської школи юного фізика.

Пологівська школа юного фізика дала можливість учням розширити свої знання з фізики, ознайомитись з роботою лабораторій на фізичному факультеті, виконати лабораторні роботи, які були недоступні у навчальних закладах, ознайомитись з роботою телескопу, дізнатися про студентське життя. Протягом п’яти років з нашими учнями працювали декани фізичного факультету Добрун А.П., Андрєєв А.М., Горбенко В.І., перший заступник декана з навчальної роботи фізичного факультету Кулініч А.Г., заступники декана з наукової роботи Багрійчук О.С. доцент, кандидат фізико-математичних наук, з профорієнтаційної роботи Доценко І.П., з виховної роботи Долгорукий П.Ю., завідувач кафедри фізики металів, доктор фізико-математичних наук, професор Гіржон В.В., завідувач кафедри фізики напівпровідників, кандидат фізико-математичних наук, доцент Яновський О.С.

Наші учні неодноразово брали участь у профорієнтаційних заходах та зустрічах на базі гімназії «Основа» та фізичного факультету, на яких знайомились з діяльності фізичного факультету Запорізького національного університету та його досягненнями. По закінченні школи учні отримували сертифікати.

Головним досягненням Пологівської школи юного фізика є щорічний вступ учнів до фізичного факультету Запорізького національного університету на бюджетній основі. Навчаються на фізичному факультеті за спеціальностями «Прикладна фізика», «Фізика», «Фізика та астрономія» випускники Пологівської СРШ І-ІІІ ст. № 2 Мазецький Ігор, Циценко Максим, Циценко Наталія, Назарова Юлія, Пологівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 Скитецька Лідія, Турейський Андрій, Пологівського НВК Хижняк Кирило, Гармаш Євген, Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ст. Медведєв Дмитро, Пацик Андрій, Пологівського колегіуму № 1 Кущ Ольга, Чубарівської ЗОШ І-ІІІ ст. Чорний Дмитро. Троє студентів Мазецький Ігор, Циценко Максим та Турейський Андрій навчаються в магістратурі фізичного факультету. Більшість учнів, слухачів школи юного фізика, вступили до вищих навчальних закладів на технічні спеціальності.

Користуючись нагодою, звертаюсь до школярів та їх батьків з пропозицією вступити до Пологівської школи юного фізика, бо саме такий крок підвищить ваш шанс до вступу у вищі навчальні заклади технічного спрямування.

 

 

Методист районного методичного кабінету Терещенко Н.Д.

    

 

Просмотров: 511 | Добавил: Ninel | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 5
5 Geordal  
0
очки чести как заработать http://imalybaz.ru/Zarabotok-na-skachivanii-video-Smotrite-pryamo-seichas-prikol-besplatno-Ochen-pri kolno-pravda.html заработать золото в hearthstone

4 Kennned  
0
заработок в интернете на бирже http://eyserezh.ru/Kak-i-gde-mojno-zarabotat-dengi-Smotrim-video-rolik-besplatno-i-bez-registracii-V eselo-ne-tak-li.html как в fable 3 заработать много денег

3 StevJum  
0
видео как можно заработать в интернете http://gryubesi.ru/Kak-bystro-zarabotat-v-samp-Smotrim-videoprikol-online-besplatno-i-bez-registraci i-Ochen-smeshno-vy-soglasny.html можно ли заработать музыкой

2 JameHes  
0
сколько зарабатывают российские актеры http://gryubesi.ru/Institut-za-granicei-zarabotok-pisatelei-Smotrite-pryamo-seichas-video-rolik-besp latno-i-bez-sms-Prikolno-ved-tak.html сколько зарабатывают сметчики

1 Russelkeymn  
0
заработок в интернете украина http://khudyanis.ru/sitemap.html как можно заработать на видео в интернете

Имя *:
Email *:
Код *:
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 113
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Copyright MyCorp © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz